Доброго часу доби!
Отримав у спадок NAS Lucent PortMaster PM-3 (ComOS 3.9.1c1), який раніше працював у зв'язці з іншим самописним біллінгом. У зв'язку із крахом старого сервера довелося перевести Dial-Up на Abills (0.52b). Наразі зіткнувся з проблемою, яку самостійно вирішити не вдається:
1. Якщо в в розділі управління сервером доступу у полі пароль ввести значення writecommunity, то в моніторингу трафік відображається, але сесії постійно потрапляють в Zap і зробити hangup з веб-інтерфейсу не вдається. Також трапляються випадки, що сесія в біллінгу вважається завершеною, а насправді ще активна і навпаки.
2. Якщо в в розділі управління сервером доступу в полях Користувач та Пароль ввести значення, які я використовую для доступу через telnet то сесія в моніторингу виділена червоним кольором і трафік не відображається, однак hangup з веб-інтерфейсу проходить.
В налаштуваннях PortMaster окрім параметрів, які описані тут більше нічого не міняв. Досвіду роботи з PortMaster не маю взагалі, повноцінного мануалу знайти не вдалося.
Буду щиро вдячний за будь-яку допомогу у вирішенні описаної вище проблеми!
Lucent PortMaster PM-3 некоректне завершення сесії (Dial-Up)
-
- Контактная информация:
Lucent PortMaster PM-3 некоректне завершення сесії (Dial-Up)
Час летить швидко, але є хороша новина -- ти в кріслі пілота!
-
- Site Admin
- Контактная информация:
Re: Lucent PortMaster PM-3 некоректне завершення сесії (Dial
немного дополнил документацию по памяти но думаю на месте нужно смореть так как давно это делал
елси не ошибаюсь то трафик снимает сам billd с USR
елси не ошибаюсь то трафик снимает сам billd с USR
-
- Контактная информация:
Після того як / System configuration/ NAS/Alive: виставив в 0 сесії перестали потрапляти в Zap. З /usr/abills/misc/usr-trafic поки що не розібрався. Наскільки я розумію, цей скрипт потрібно запускати через cron? Дайте, будь-ласка, зразок його запуску з необхідними параметрами, особливо цікавлять ACCT_STATUS_TYPE і NAS_PORT, а також чи можливий запуск у режимі debug?..
-
- Site Admin
- Контактная информация:
сморите в скрипте там все хорошо описано и понятно
-
- Контактная информация:
Проблему вирішив наступним чином:
1. / System configuration/ NAS/:Manage: використав ім'я користувача та пароль тіж самі що й для telnet;
2. В налаштуваннях Portmaster'a: set snmp writecommunity ***, де ***=пароль користувача для telnet.
Можливо метод не зовсім правильний, зате billd та hangup працюють на ура без використання /usr/abills/misc/usr-trafic
Тестую далі
...
1. / System configuration/ NAS/:Manage: використав ім'я користувача та пароль тіж самі що й для telnet;
2. В налаштуваннях Portmaster'a: set snmp writecommunity ***, де ***=пароль користувача для telnet.
Можливо метод не зовсім правильний, зате billd та hangup працюють на ура без використання /usr/abills/misc/usr-trafic
Тестую далі